14/5/07

Un jove emprenedor

Guillem Carol funda “areyou”, una empresa importadora de productes de Shanghai.

Apassionat de la política, publica entrevistes i articles al setmanari de la seva comarca i al seu bloc.

El de jove emprenedor és un tòpic molt, massa fins i tot, utilitzat quan ens trobem davant un cas com el de Guillem Carol. Tot i així, és el concepte que més s’adiu a la figura d’aquest noi de 18 anys nascut a Subirats, a l’Alt Penedès. Amb la majoria d’edat tot just acomplerta ja ha fundat juntament amb el seu soci Guillem Laporta, de 19 anys, l’empresa “areyou”. Legalment creada com a societat civil i amb un capital inicial de mil euros, “areyou” es dedica a la importació des de Shanghai de productes de marxandatge i regals d’empresa i promoció com bol·lígrafs, samarretes o artefactes d’allò més inversemblants propis només del món oriental. A Catalunya, les empreses interessades en el servei, fins al moment tres, fan efectiva una paga i senyal i l’equip d’en Guillem encarrega el producte i el personalitza a la mateixa Xina on és supervisat i enviat. En aquest punt, segons el mateix Carol, rau el valor afegit de l’empresa, ja que a diferència d’altres empreses del sector, el producte arriba marcat i personalitzat al destí. Així, amb l’estalvi de mà d’obra i el baix cost dels productes del mercat xinès respecte qualsevol país d’occident, aquests dos joves catalans esperen trobar un bon futur pel negoci i les seves butxaques.

Normal seria, vist el precedent, que anés camí de llicenciar-se en Econòmiques o Empresarials, però aquest confés liberal, ple d’il·lusió, empenta i amb un punt d’èpica, estudia Ciències Polítiques tot i que té una clara vocació de periodista. Sent passió per la política i això l’ha dut a entrevistar personalitats del panorama polític català com el mateix Jordi Pujol, Ernest Benach o Joan Puigcercós. Són reptes personals que es proposa, i que amb més o menys d’èxit –s’ha endut més d’un disgust en alguna entrevista- els aconsegueix i com els seus ullets reflecteixen, se’n sent orgullós i confirmen la seva etiqueta de jove emprenedor, també en aquest àmbit. Escriu al setmanari del Penedès “3de8” fent articles i entrevistes, al web “elsingulardigital”, al seu bloc personal (www.guillemcarol.cat) i col·labora esporàdicament a Catalunya Ràdio. No és poca cosa, a la seva curta edat. I és que confessa que li encanta que felicitin al seu poble per les seves entrevistes, li agrada entrar a un bar de la comarca i veure el seu article a la contraportada, però el més important és l’actitud que mostra, aquesta ambició que el fan d’un jove que dorm cinc hores diàries, vagi més enllà del món senzill, a contracorrent, i que no s’acontenta amb qualsevol cosa.

3 comentarios:

GuillemCarol.Cat dijo...

El Vila diu que he de posar nota a la “notícia” i això de puntuar amb nombres exactes sempre m’ha posat molt nerviós. Els textos, per mi, són totalment subjectius i per tant, amb excepció d’algunes estridències, la nota mai pot ser un sol nombre i fot-li que som catalans.

En fi: no en posaré. Em limitaré a dir què m’agrada i què no m’agrada. Bé, no tinc gaire temps i per tant només comentaré els textos que realment ( com diu el Trias) no em desagradin. És a dir, els que m’agraden.

La veritat, és que m’agrada que em vagis veure, o que et vagi fer creure, que “vaig més enllà del món senzill, a contracorrent, i que no m’acontento amb qualsevol cosa.” Aquesta és la imatge que volia transmetre. Ah, i que sóc “un apassionat de la política” també és cert. A part, queda molt millor etiquetar “d’apassionat” que de freak.

D’errades poques. Ja he dit que només comentaria els textos que m’agradaven. La resta que ho faci el Vila que per això cobra. Bé, hi ha un paràgraf on hi poses massa “i i i”. Però bé, qui coi sóc per dir què està bé i que està malament. Com he dit abans: per mullar-se i corregir ja teniu el Vila.
Només diré que el text m’agrada.

"De fet, que m'agradin només n'hi ha dos." Ha dit el Laporta. Com que som socis i, en moltes ocasions pensem igual, aquest cop no serà diferent.

*els dos punts enlloc de la coma és un plagi en tota regla del Vila.

www.guillemcarol.cat
www.guillemlaporta.com (assessoria externa)

GuillemCarol.Cat dijo...

Per cert, està molt bé que t’hagis pres la molèstia d’entrar al meu bloc per agafar dades.

GuillemCarol.Cat dijo...

Pd. L’empresa es diu Airyou.net ( la web estarà operativa d’aquí 30 dies)
Pd2. Si t’interessa qualsevol producte o tens algun amic, conegut o saludat interessat en el marxandatge i els regals d’empresa ja ho saps: airyou.net o info@airyou.net
Pd3: Si et queda temps llegeix el llibre de Companys i el del Macià Alavedra.