Tituant i construint

El Barça guanya al Liverpool al Camp Nou, amb un gran joc.

Triomf i espectacle.

Dos gols d’Eto’o i un de Messi confirmen la recuperació de l’equip.

El Barça visitarà Anfield amb la tranquil·litat de tenir un marcador favorable a l’eliminatòria.

El F.C.Barcelona va tornar el dia que ho havia de fer; en una gran cita. Després de les últimes derrotes a la Lliga, l’equip de Rijkaard va afrontar l’eliminatòria davant el Liverpool com si es tractés d’una final. Amb la reaparició de Samuel Eto’o després de la seva lesió de llarga durada, i la millor versió de Ronaldinho i Messi –l’anomenat REM- , el Barça va sentenciar l’eliminatòria de vuitens de final de la Champions League. Amb un inapel·lable marcador de 3-0 i un joc intractable i espectacular, el Barça va retrobar-se amb el savoir faire que el caracteritza des de fa tres anys i la graderia va gaudir de la sensació deja vu. L’espectacle va tornar al Camp Nou. Les nits màgiques han tornat a la ciutat comtal, i sembla que ho fan per quedar-se. Amb aquest resultat, el Barça afrontarà el proper dimarts el partit de tornada amb tranquil·litat ja que després de l’exhibició davant l’equip dels “Beatles”, sembla difícil que aquest pugui capgirar l’eliminatòria fent quatre gols a un Barça que ha recuperat la solidesa defensiva. L’equip es situa així amb peu i mig a la següent eliminatòria de la competició europea.

L’afició i l’equip n’eren conscients de la importància del partit, i l’ambient al camp era el requerit per a l’ocasió, no es podia fallar. Amb una posada en escena pròpia d’un camp de futbol anglès, els culés van bolcar-se des del primer moment amb l’equip i aquest no va trigar en demostrar tot el seu potencial. Als quinze minuts del partit, una precisa assistència a l’espai de Ronaldinho va aprofitar-la Samuel Eto’ó per a batre al porter del Liverpool amb un xut ras ajustat al pal esquerra. El lleó indomable obria el marcador, que tres minuts més tard patiria una nova transformació després de que l’argentí Messi rematés amb una espectacular volea des de la frontal de l’àrea, un córner servit per Ronaldinho. El Camp Nou va esclatar d’alegria. No era per a menys. Cinc espectaculars minuts havien servit per encarar favorablement una eliminatòria d’allò més complicada.

El partit va continuar amb una intensitat digna de destacar per part del Barça, però amb un Liverpool arreplegat defensivament per evitar rebre una golejada d’escàndol. Les bones combinacions de l’equip blaugrana i la impecable feina en defensa en les poques ocasions que generava el rival, propiciaven aplaudiments i càntics de les noranta-vuit mil persones reunides al camp. Però, el millor encara estava per arribar. Corria el minut noranta, quan en un contraatac, de nou Ronaldinho enfilava per mig del camp amb la pilota enganxada als peus per a driblar com només ell sap fer a la defensa red. L’acompanyava al seu costat el camerunès. Feia bé, ja que després d’enganyar al porter, el brasiler va servir en safata el gol a Samuel Eto’o, que va fer embogir de nou l’Estadi. Un 3-0 lluïa en els colossals marcadors que assenyalaven la fi del partit. Un 3-0 que va fer somriure de nou a patidora afició del Barça. La feina, però, caldrà rematar-la el proper dimarts. La grisa ciutat de Liverpool espera a l’ alegre Barça que torna a triomfar.